lördag, april 15, 2006

En långsam tid

Så är vi mitt i Påsken. Det märks. Det är öde på gatorna, butikerna är mer eller mindre stängda. Det går inte få tag på folk för de är bortresta till höger och vänster. Det har varit långa köer till mataffärerna dagarna innan för att kunna bunkra upp god mat för nära och kära, men nu är det knappt en själv bland mathyllorna på OBS eller ICA.

Våra tidningar fylls av kycklingar och påskkärringar, recept på goda efterrätter att servera på påskbordet. Och det ena målade ägget efter det andra.


Tv-tablån är fyllda med "kulturteve", och temakväll för Fröken Julie. Det visas långfilm efter långfilm men en och annan sporadisk sporthändelse har knöat sig in i tablån dock.

Även radion hakar på påskfirandet med program om påskmat, och påskhögtider. Och det känns (men jag har inte kollat upp det) som om det är fler gudstjänster än vanligt i radion.

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska tycka om allt det här, för jag har aldrig varit en stor fan av påskfirandet. Men det är inte helt fel att vara långledig ett tag.

0 kommentarer: