onsdag, juli 05, 2006

Gymnastik är farligt!

Skulle göra en snygg uppstigning ur sängen igår, när jag o dottern sovit lunch. En snygg liten situpsinspirerad uppstigning som gick helt åt skogen. Bröstkorgen började värka och jag hann tänka HJÄRTINFARKT! och såg famför mig hur ambulansen kom körandes med blåljusen, dottern gråta störtfloder för att hon inte förstod vad som hände, och familjen i övrigt ovetandes om vad som hände.

Jag la mig ner och tänkte att det skulle gå över med lite vila - men ack vad jag bedrog mig. Så jag fick stiga upp igen och börja ringa runt.

Efter en evighet (5-6 min) i telefonkö hos sjukvårdsrådgivningen, så fick jag äntligen besked att jo, jag skulle nog överleva, och att det lät som om jag fått en låsning i bröstplattan.

Så jag fick en akuttid hos vårdcentralen, och träffa en urgullig läkare som klämde, kände, lyssnade och tröstade en aningen hysterisk Anja, som fortfarande tvivlade över sin egen överlevnad. Jag fick även göra EKG för att verkligen förstå att det inte var hjärtat som var drabbat.

Läkaren konstaterade att jag fått en låsning eller stukning vid bröstplattan, där revbenen möter bröstplattan i något slags broskparti (?) däremellan. Och ska äta alvedon maxdos ett par dagar och hoppas att det går över. Dessutom ska jag vila och inte lyfta tunga saker - inte helt lätt med en 2 1/2-åring härhemma.

Tack o lov har jag en världsbäst man, som får ta över. Och en mamma som är barnvakt och ompysslare av mig närmaste dagarna. Tack mamma!

Men det känns onekligen lite genant, och inte lite irriterande att en uppstigning ur en säng kan få sådana konsekvenser.

0 kommentarer: