lördag, september 02, 2006

Öppet brev till Cloetta

"Var på Hemköp i Umeå den 1/9 och köpte en kexchoklad. Glad i hågen delade jag gärna med mig till min kamrat och vi tyckte både hon och jag att den var lite träig i smaken och lite konstig.

Funderade inte så mycket mer över det utan la ner kexchokladen på anteckningsblocket. Då upptäcker jag till min fasa att det kryper ut små ljusa maskar (1-1,5 cm långa) ut ur kexchokladförpackningen och jag känner verkligen hur det vänder sig i magen. Min kamrat börjar se allt mer grön ut i ansiktet och det hela utlöser mindre hysteri för oss båda.

Vi går raka vägen till Hemköp, visar upp eländet för personalen, som tar hand om förpackningen och försöker att kompensera oss: "Vill ni ha en ny (kexchoklad)?" vilket vi avböjer eftersom vi inte känner oss speciellt sugna på ett nytt försök och ev. nya maskar.
Vi erbjuds tuggummi istället vilket vi accepterar - och här försöker personalen få det hela vinklat som att vi har gjort värsta dealen! "kexchokladen kostar 7 kronor och tuggummit 16, men ta den ni tjejer!"

Så här efteråt, skulle vi naturligtvis ha sparat förpackningen med de krälande maskarna, men vi var kanske inte helt vid våra sinnens fulla bruk utan ville bara få det hela ur världen. Så tyvärr har vi ingenting vi kan skicka in som bevis för hela händelsen, förutom vår berättelse och personalen vi mötte på Hemköp som kan intyga.

Jag tycker hela händelsen är oerhört olycklig, och kexchoklad är en av de få produkter som jag kan äta, som inte innehåller spår av nötter. Och därför vill jag gärna göra er uppmärksam på problemet med maskarna.

Hoppas ni inte har fått samma problem med andra leveranser
Läs min kamrats version av det hela här: http://krumelurens.blogspot.com/2006/09/fear-factor-cloetta.html

Mvh Anja"

2 kommentarer:

linda sa...

http://www.expressen.se/index.jsp?a=675199

fler som äter äckliga saker...

Anja sa...

läste det där, fy f-n!