måndag, april 02, 2007

Jag är helt fel ute!

Efter tips från Tomas läser jag en artikel i Aftonbladet om det var "Dags att välja framtid" där det bland annat står om vilka yrken som är hetast just nu om man vill ha jobb:

"Enligt en översikt av vad SACO:s olika förbund tror om utsikterna på arbetsmarknaden om fem år för ett stort antal akademikeryrken, är det smart att satsa på jobb som arbetsförmedlare, arkitekt, psykolog och präst om man vill ha ett arbete efter sin utbildning.
Däremot kommer bland annat bibliotekarier, webbredaktörer, idrottsvetare och länshemslöjdskonsulenter få det tuffare."
Som blivande "Beteendevetare med inriktning mot IT-miljöer" så känner jag inte riktigt att jag platsar i någon av kategorierna, men har ändå en vag känsla av att vara helt fel ute. ;)

Dessutom känns det lite skrämmande att just psykologer och präster har framtiden för sig. Vad betyder det för vårt samhälle?

Men däremot skulle jag gärna bli arkitekt. Kanske lite sent påtänkt...

1 kommentarer:

www.dentatuerademamman.com sa...

Jag tror att mitt jobb ligger rätt bra till på listan: Förskollärare. Jag jobbar ju i sexårsverksamheten & har lyxigt påsklov just nu sen kommer sommarlov osv.
Jag tror att jag nog hade valt lärare igen om jag skulle börja om. Fast gymnastiet.
Du hinner nog bli arkitekt, har du inte väldigt många år kvar tills du blir pensionär? När vi blir gamla så pensioneras man väl vid typ 100 år :)